Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Piedone se pregătește să revină în activitate: Sectorul 5 va fi exact ca în visul meu

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 25 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Cristian Piedone se pregătește să revină în funcția de primar al Sectorului 5 București, după ce a fost achitat și pus în libertate, urmare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție. Piedone executa o pedeapsă cu închisoarea, pentru abuz în serviciu, primită în dosarul „Colectiv”. El a formulat recurs în contestație, o  formă de atac extraordinară, prin care se reanalizează deciziile definitive.

Piedone a executat din pedeapsa primită (n.r. patru ani) un an și o lună, iar luni, 26 iunie, își va relua activitatea la Primăria Sector 5 București, după cum a transmis prin intermediul Facebook.

„Un an, o luna și opt zile(…)am suferit! Am suferit și m-am rugat Bunului Dumnezeu. Am plâns și am meditat.

Sectorul 5 va fi exact ca-n visul meu, exact ca-n visurile dumneavoastră, oameni dragi!”, a scris  Piedone pe pagina sa de Facebook, dând de înțeles că duminica aceasta va fi una petrecută în mijlocul familiei și al prietenilor.

După liberarea lui Piedone, în urmă, rămân întrebările părinților care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv. Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, este intrigat de faptul că după șapte ani, procurorii militari nu au finalizat dosarul în care se anchetează modul în care au intervenit pompierii pentru stingerea incendiului „Colectiv”.

„Nu ne-a chemat nimeni, nu știm nimic. Și nici nu mai avem nicio speranță, doar la Curtea Europeană(n.r. CEDO), a declarat președintele Asociației „Colectiv”, pentru Main News.

În incendiul din clubul „Colectiv” au murit 64 de persoane. Mai multe detalii despre acest caz puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI:  Mama unei victime de la Colectiv, după eliberarea lui Piedone: Nu am să-l iert niciodată

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii