Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


CNSAS, detalii despre candidații pentru alegerile locale care ar fi colaborat cu Securitatea / Traian Băsescu, printre cei opt pentru care există o decizie a instanței în acest sens

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a transmis, joi, că opt candidați la alegerile locale sunt bănuiți că ar fi colaborat cu Securitatea. Cinci dintre aceștia au decizii definitive câștigate în instanță de CNSAS. Printre cei 8 se numără și candidatul PMP pentru Primăria Capitalei, Traian Băsescu.

CNSAS susține că BEC a furnizat liste cu candidații de la alegerile locale din doar 31 de județe.

Cu toate că s-au primit listele cu candidați de la Birourile Electorale Județene doar din 31 de județe, 22 de municipii reședințe de județ și din București, sectoarele 1, 4 și 5, instituția noastră a procesat cu prioritate datele privind candidații la funcțiile de președinte de consiliu județean, consilier județean și municipal, precum și pentru candidații la funcția de primar din orașele municipii reședințe de județ. Din datele celor 6.678 candidați transmise către instituția noastră până la 24 septembrie 2020, rezultă că 3.491 persoane nu sunt verificabile, fiind născute după 1973

Cei opt candidați care ar fi colaborat cu Securitatea sunt următorii:

 • Traian Băsescu, candidat pentru Primăria Capitalei. Există un proces câştigat de CNSAS pe fond, care este în curs de soluţionare la ÎCCJ.
 • Ludovic Boros, candidat la funcţia de consilier judeţean – Sălaj. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
 • Florin Adrian Brie, candidat la funcţia de consilier judeţean – Sălaj. Proces în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti.
 • Ioan Igreţ, candidat la funcţia de consilier judeţean – Arad. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
 • Ioan Mărginean, candidat la funcţia de consilier judeţean – Mureş. Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la ÎCCJ.
 • Corneliu-Constantin Pleşu, candidat la funcţia de consilier judeţean – Vaslui. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
 • Marcel Stoian, candidat la funcţia de consilier judeţean – Harghita. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
 • Dumitru Tudor, candidat la funcţia de consilier local – Primăria Apostolache, judeţul Prahova. Proces câştigat definitiv de CNSAS.

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com