Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CNCAV explică diferența dintre numărul de decese provocate de COVID-19 din Marea Britanie și Africa de Sud: Vaccinarea salvează vieți

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 iulie 2021

Procentul de vaccinare în rândul cetățenilor și numărul persoanelor din categoriile vulnerabile care au fost imunizate au dus la o diferență între cazurile de decese provocate de virusul SARS-CoV-2 din Marea Britanie și Africa de Sud, arată un studiu publicat de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).   

UK are peste 65% din populație vaccinată cu minim o doză și peste 50% vaccinată complet. În plus, peste 85-90% din persoanele în vârstă și vulnerabile sunt deja vaccinate”, arată CNCAV.

Experții precizează că, deși numărul zilnic de cazuri de COVID-19 raportate în UK se află în continuă creștere, marea lor majoritate sunt înregistrate în rândul tinerilor și a celor care nu au făcut încă doza de rapel.

Aproape două treimi dintre cazurile de infectare cu tulpina delta din UK sunt în rândul persoanelor nevaccinate, 1 din 5 cazuri în rândul persoanelor ce nu au primit încă a doua doză și mai puțin de 1 din 10 cazuri în rândul celor vaccinați complet”, potrivit sursei citate.

În Africa de Sud, în schimb, procentul populației vaccinate cu cel puțin o doză a ajuns la 6,74%, în timp ce 2,46% dintre cetățeni au fost vaccinați complet.

Deși țara africană a raportat la 14 iulie un număr de 17.700 de noi cazuri de COVID-19(aproximativ 300 de cazuri/un milion de cetățeni/pe zi), iar Marea Britanie a raportat 34.900 de cazuri(aproximativ 500 de cazuri/un milion de cetățeni/zi), diferența dintre numărul de decese raportate de cele două țari este semnificativă:

Marea Britanie – 33 ( ~ 0.5 decese / milion de cetățeni / zi ); Africa de Sud – 365 ( ~ 6.15 decese / milion de cetățeni / zi )

Rata a deceselor zilnice raportata la populație este de 12 ori mai mică în Marea Britanie chiar la un număr mai mare de infecții raportate zilnic decât în Africa de Sud”, sunt concluziile experților.

Ca termen de comparație, în valul precedent, Marea Britanie raporta în jur de 60.000 de noi cazuri de COVID-19(aproximativ 880 de cazuri/un milion de cetățeni/zi), în timp ce Africa de Sud raporta 19.000 de cazuri(aproximativ 315 de cazuri/un milion de cetățeni/zi).

Diferența, în schimb, putea fi observată în numărul de decese provocate de COVID-19: Marea Britanie: ~ 1.250 decese / zi (18.46 / milion de cetățeni / zi); Africa de Sud: ~ 570 decese / zi ( 9.7 / milion de cetățeni / zi).

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *