Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


CNAIR nu poate încheia cu UMB contractele pentru loturile 2 și 3 din A7 Buzău – Focșani. O firmă din Turcia, câștig de cauză la CNSC

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate încheia contractele pentru execuția lucrărilor la loturile 2 și 3 din Autostrada A7 Buzău – Focșani. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis cele două cereri depuse de firma Tekfen din Turcia prin care aceasta solicita anularea atribuirii către grupul UMB Tehnostrade, patronat de Dorinel Umbrărescu. 

Firma UMB Tehnostrade a fost desemnată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) luni, 19 septembrie, câștigătoarea licitației pentru execuția lucrărilor la tronsonul 2 Vadu Pașii-Râmnicu Sărat și tronsonul 3 Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni ale Autostrăzii A7 Buzău – Focșani.

Tronsonul 2, în lungime de 30,8 km, include construcția a 12 poduri printre care se numără podul peste râul Râmnic și peste DN22. Prețul oferit de UMB este de 1,31 miliarde lei fără TVA.

Tronsonul 3, cu o lungime de 36,1 km, presupune construcția a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna. Prețul oferit de UMB este de 1,46 miliarde lei fără TVA.

UMB Tehnostrade va efectua lucrările și celelalte două tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani, 1 Buzău – Vadu Pașii, în lungime de 4,6 km, respectiv 4 Mândrești Munteni – Focșani, în lungime de 10,9 km. Contractele au fost încheiate la începutul lunii septembrie, termenele fiind de 1 an și 8 luni.

Autostrada Moldovei

Autostrada Moldovei va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.

Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW