Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand susține ideea ca strada pe care se află Ambasada Bielorusiei să fie redenumită Roman Protasecivi

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 mai 2021

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că susține ideea lansată de antropologul Andrei Oișteanu ca strada pe care se află Ambasada Bielorusiei la București să fie redenumită după jurnalistul de opoziție arestat de autoritățile de la Minsk – Roman Protasecivi.

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Denumirea străzilor din București este o prerogativă a Consiliului General, ceea ce înseamnă că Nicușor Dan sau orice consilier general și-ar putea asuma propunerea lansată de antropolog și a formula un proiect de hotărâre.

Context

Zborul Ryanair 4978 de pe ruta Atena-Vilnius a fost deturnat duminică de autoritățile din Bielorusia și obligat să aterizeze pe aeroportul din Minsk pentru arestarea jurnalistului disident Roman Protasevici și pe partenera acestuia, Sofia Sapega.

Acesta era căutat în țara sa natală pentru implicare în manifestațiile de protest organizate pentru înlăturarea de la putere a lui Aleksandr Lukasenka, dictatorul care conduce cu mână de fier Bielorusia din anul 1994.

Roman Protasevici a lucrat pentru Radio Europa Liberă și este fondatorul canalului de Telegram Nexta, cu 1,7 milioane de urmăritori. Acesta a fost reținut imediat după aterizarea aeronavei Boeing 737-800 la Minsk.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/clotilde-armand-sustine-ideea-ca-strada-pe-care-se-afla-ambasada-bielorusiei-sa-fie-redenumita-roman-protasecivi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *