Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Clotilde Armand susține că scandalul din Sectorul 1 a ajuns la final: Contractul încheiat cu Romprest nu există. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2021

Contractul semnat în anul 2008 între Primăria Sectorului 1 și Romprest a fost încheiat fraudulos și anulat în instanță, susține primarul Clotilde Armand. Edilul arată că scandalul dintre administrația locală și compania de salubritate ar putea ajunge la final. 

Primarul Sectorului 1 i-a răspuns și premierului Florin Cîțu, care a cerut public ambelor părți implicate în scandal să respecte contractul încheiat în anul 2008.

Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu?”, a scris primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Mai exact, Clotilde Armand face referire la decizia Curții de Apel București care, pe 30 iunie 2008, în ziua în care Andrei Chiliman, fostul primar PNL al Sectorului 1, semna contractul cu Romprest, anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare, jurisprudența CJUE în cazul contractelor de concesiuni de servicii și legea privind finanțele publice locale.

Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către intimata Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1”, a precizat Clotilde Armand.

Edilul cere companiei Romprest să înapoieze banii primiți în ultimii 12 ani, în baza contractului încheiat cu Primăria Sectorului 1.

Contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta. Rămân acum întrebăriile mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom aflat. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede”, este concluzia edilului.

CITEȘTE ȘI: Clotilde Armand: Am suspendat toate executările silite solicitate de Romprest. Nu există o hotărâre care să recunoască facturile ca fiind titlu executoriu

Sursă foto: Clotilde Armand / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW