Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Primarul Sectorului 1: Am suspendat toate executările silite solicitate de Romprest. Nu există o hotărâre care să recunoască facturile ca fiind titlu executoriu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2021

Clotilde Armand susține că, de când a preluat funcția de primar al Sectorului 1, a suspendat toate executările silite solicitate de Romprest, argumentând că nu există o hotărâre definitivă a instanței care să recunoască facturile ca fiind cu titlu executoriu. 

De când sunt eu în primărie am suspendat toate executările silite solicitate de Romprest. Conform Legii 54/2006, facturile emise de operator utilizatorului este titlu executoriu”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Edilul explică, ulterior, că Sectorul 1 nu ar fi utilizator, ci autoritate contractantă.

Conform regulamentului de salubrizare, utilizatori sunt persoanele fizice sau juridice care încheie contracte cu Romprest, în virtutea exclusivității sale pe raza Sectorului 1. Încheierea de încuviințare poate fi atacată pe calea contestației la executare. Ceea ce s-a și întâmplat până acum. Nu există o hotărâre definitivă care să recunoască facturile ca fiind titlu executoriu”, a adăugat edilul.

Judecătoria Sector 1 a admis, joi, cererea formulată de compania Romprest pentru executarea silită a Consiliului Local Sector 1 pentru datoriile restante. Decizia este definitivă. Pe rolul instanței se mai află încă șapte dosare de încuviințare executare silită, deschise de operatorul de salubritate.

Soluția pentru deblocarea crizei

În urma discuțiilor purtate în această săptămână, s-a convenit ca Primăria Sectorului 1 să își asume plata sortatorilor în mod direct, pentru a debloca situația privind deșeurile.

Specialiștii Primăriei Sectorului 1, ai Prefecturii Municipiului București și ai firmelor care sortează deșeurile au găsit soluția pentru deblocarea crizei: plata directă de către Primăria Sectorului 1 a facturilor către firmele care sortează gunoiul, fără să mai fie nevoie de acordul Romprest. Astfel vom scăpa de șantaj și de gunoiul neridicat pe străzile din Sector. Am propus acestă soluție încă de la sfârșitul lunii mai însă compania a refuzat sistematic. De ce? Ca să ne șantajeze cu gunoi aruncat pe străzi și să nu-l ridice”, a explicat primarul Sectorului 1.

Joi, prefectul Capitalei anunța că nu există un pericol iminent pentru a institui starea de alertă în Sectorul 1, așa cum solicitase edilul la finalul săptămânii trecute.

Sub ameninţarea declarării stării de alertă, şantajul Romprest nu a mai funcţionat. Compania a fost obligată să ridice gunoiul. Așa a dispărut starea de alertă și din această cauză prefectul și autoritățile n-au mai declarat stare de alertă. Ce dovadă de șantaj mai evidentă putem să avem din partea companiei de salubritate la un asemenea gest”, a precizat Clotilde Armand.

Sursă foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW