Saturday, April 27, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand rămâne cu acuzațiile de incompatibilitate, după ce judecătorii au decis că mențin raportul ANI

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 14 martie 2023 Etichete: , , ,

Curtea de Apel București a respins luni, 13 martie, cererea primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, de suspendare a Raportului de cercetare al Agenției Naționale de Integritate (ANI). Clotilde Armand este acuzată de ANI de incompatibilitate, după ce s-a numit pe sine în postul de manager al unui program derulat prin fonduri europene.

Edilul a cerut suspendarea raportului de cercetare al Agenției de Integritate, dar judecătorii au respins cererea ca „lipsită de interes”.

„Respinge cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 49614/G/II/04.11.2022 ca lipsită de interes. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată astăzi, 13.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanței.

Astfel, aceeași instanță urmează să judece cererea de anulare, următorul termen fiind programat la data de 8 mai.

Context

ANI o acuză pe Clotilde Armand de semnarea a cinci dispoziții de primar prin care s-a numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, funcție din care a obținut 18.720 lei.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la săvârșirea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, ANI a sesizat Instituția Prefectului cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a alte patru dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii