Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Petre Daea, după ce a fost desemnat să preia Ministerul Agriculturii: Apa este factorul vital. Cu hrana nu-i de joacă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iulie 2022

Ales miercuri, 6 iulie, de Partidul Social Democrat pentru a reveni în fruntea Ministerului Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu a intrat pe mână procurorilor DNA, Petre Daea a încercat să explice necesitatea apei pentru culturile agricole. 

Peste 70% din țară este afectată de secetă pedologică (rezervă scăzută de apă în sol), potrivit unui anunț făcut de ministrul mediului, Tánczos Barna, la începutul ședinței de guvern de astăzi. În acest context, Daea a lansat o adevărată sarabandă de truisme, în situl caracteristic.

„Planta nu poate trăi fără apă. Apa este factorul vital. Legumicultorii trebuie să irige ca noi să mâncăm. Cu hrana nu-i de joacă. Le transmit fermierilor să folosească resursele de apă de care beneficiază în zona respectivă pentru a realiza producția. Acolo unde a secat sursa de apă nu există o soluție”, a afirmat Petre Daea, într-o conferință de presă susținută alături de Marcel Ciolacu în sediul PSD.

Este cel de-al treilea „descălecat” al lui Petre Daea în Ministerul Agriculturii, după cel din guvernul Năstase (2004) și Dăncilă, Grindeanu și Mihai Tudose (2017-2019).

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *