Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciucă, întrebat pe cine ar alege premier dintre contracandidați: „Elena Lasconi. Vă imaginați ce salt ar fi de la Primăria Câmpulung la conducerea Guvernului”/ Reacția sa la afirmația lui Ciolacu despre desemnarea sa ca premier

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2024 Etichete: , ,

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, dacă ar trebui să aleagă un prim-ministru dintre Marcel Ciolacu, George Simion și Elena Lasconi, ar opta pentru aceasta din urmă. „Sigur că da. Vă dați seama ce salt ar fi de la Primăria Câmpulung la Guvernul României?”, a comentat Ciucă.

În opinia sa, declarația lui Ciolacu că ar numi un premier din alt partid reflectă o lipsă de resursă umană. Întrebat marți la Pro TV pe cine ar desemna premier dintre Elena Lasconi, Marcel Ciolacu, George Simion, Mircea Geoană și Ludovic Orban, Ciucă a ales-o pe Lasconi.

El a subliniat că îi place cuvântul „ipotetic” din întrebare.

Liderului liberal i s-a amintit că Marcel Ciolacu, invitat luni în aceeaşi emisiune, ”La Măruţă”, a răspuns că l-ar desemna pe el premier.

„Am spus şi mi-a plăcut că ieri a ţinut minte că i-am zis că se alintă. S-a alintat şi la dumneavoastră, probabil a mâncat prea mult iute. Eu în această situaţie apreciez că atunci când cauţi deliberat, nu ca un răspuns la întrebarea dumneavoastră, şi ipotetică, de altfel, să nominalizezi pe altcineva de la alt partid înseamnă că ai o lipsă se resursă umană, pentru că nu este vorba de acel demers prin care spui la toată lumea că noi împărţim puterea”, i-a spus Ciucă moderatorului Cătălin Măruţă.

Ciucă se arată „sigur” că PSD încearcă să obţină puterea totală, el fiind încrezător că românii ”au simţul realităţii să vadă că nu putem să glumim cu ceea ce înseamnă puterea totală în România, concentrată într-o singură mână”.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii