Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Ciucă, întâlnire cu Liga Parlamentară de Prietenie Japonia-România

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2022 Etichete: ,

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit luni, 26 septembrie, cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Assawa. Șeful Guvernului și Marcel Ciolacu, liderul PSD, se află într-o vizită în Japonia. Cei doi vor participa la funeraliile lui Shinzo Abe.

Conform unui comunicat al Executivului, Ciucă a subliniat faptul că este o onoare să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe, primul șef de guvern din Japonia care a vizitat țara noastră și cel care a achiesat să lanseze Parteneriatul Strategic cu România, în contextul primirii de către președintele Klaus Iohannis, în vizita sa istorică din 2018.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a susținut că încheierea Parteneriatului Strategic între România și Japonia este nu numai un act realizat la momentul oportun, dar și o moștenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune. De altfel, atât România, cât și Japonia împărtășesc aceleași valori și interesul pentru apărarea lumii bazate pe reguli”, arată sursa citată.

Premierul a declarat, în cadrul întâlnirii, că unul din cei patru piloni de cooperare dintre țara noastră și Japonia este componenta de securitate și apărare.

„Coordonarea strânsă și permanentă între noi este cu atât mai importantă și necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

„Discuțiile s-au axat și asupra cooperării economice, Japonia fiind cel mai mare investitor asiatic in România. Premierul a subliniat determinarea Guvernului român de a impulsiona componenta de investiții, având în vedere dinamica încurajatoare din ultima perioadă a contactelor bilaterale și oportunitățile oferite de țara noastră in domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producției de hidrogen verde, infrastructurii de transport.

Președintele Ligii Parlamentare de Prietenie Japonia-România, Ichiro Assawa, a salutat prezența la Tokyo a premierului român și a anunțat intreg sprijinul pentru edificarea Parteneriatului Strategic Japonia- România”, conchide comunicatul.

CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, în delegația României la funeraliile lui Shinzo Abe

Foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW