Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, în delegația României la funeraliile lui Shinzo Abe

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vor călători la începutul săptămânii în Japonia, pentru a lua parte la funeraliile fostului premier Shinzo Abe. Prim-ministrul va avea o întrevedere și cu delegația condusă de omologul nipon, Fumio Kishida.

Premierul va avea luni o întrevedere cu delegația Guvernului Japoniei, condusă de omologul Fumio Kishida, și care se va desfășura la Palatul Akasaka, din Tokio.

Anterior, se va întâlni cu delegația Ligii parlamentare de prietenie Japonia – România, condusă de Ichiro Aisawa.

În timpul vizitei, Ciucă se va întâlni cu prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, și prim-ministrul Republicii Coreea de Sud, Han Duck-soo.

Funeraliile de stat se vor desfășura pe data de 27 septembrie, iar participanții de seamă vor fi invitați la Casa de oaspeți a premierului Japoniei pentru un eveniment în cadrul căruia va fi prezentat salutul premierului Kishida Fumio, ministrului japonez al afacerilor externe, Hayashi Yoshimasa și Akie Abe, văduva lui Shinzo Abe.

Marcel Ciolacu are programate întâlniri bilaterale în Japonia cu Hosoda Hiroyuki, președintele Camerei Reprezentanților japoneze, și cu Henrik Dan Kristensen, președintele Parlamentului Danemarcei. Totodată, acesta va avea convorbiri cu premierului Kishida Fumio, dar și cu alți demnitari.

Liderul PSD va fi însoțit de Gabriela Romașcanu, soția ministrului Lucian Romașcanu și consilier în cadrul cancelariei șefului Camerei Deputaților. Toate cheltuielile legate de deplasare, cazare, masă și diurnă vor fi suportate din bugetul de stat.

CITEȘTE ȘI: Cum a tratat Guvernul României vizita istorică a premierului nipon Shinzo Abe, din 2018

Fostul premier japonez, Shinzo Abe, s-a stins din viață după ce a fost împuşcat pe 8 iulie, în timpul unui eveniment electoral.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW