Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciucă, înainte de întâlnirea cu sindicatele din Educație: Nu ne putem asuma că vom rezolva toate problemele din învățământ printr-o singură decizie

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 iunie 2023 Etichete: , , ,

Premierul României, Nicolae Ciucă, susține că Ordonanța de Urgență care prevede majorarea salarială a profesorilor, schimbă total grila de salarizare a celor care lucrează în sistemul de Educație. Oficialul Guvernului are programată o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Educație, astăzi, 1 iunie.  El a afirmat că „nu poate garanta că decizia Guvernului de astăzi să remedieze toate probeleme din învățământ, acumulate în ultimii 30 de ani”

Miercuri seara, sindicaliștii din Educație spuneau că greva generală va continua, deoarece creșterea salariilor cu 1000 de lei brut, înseamnă, de fapt, 645 de lei net, iar profesorii au cerut 2000 de lei net în plus la salariu.

„Nu ne putem asuma ca printr-o singură decizie(n.r. OUG care prevede majorarea salariilor)să se rezolve toate nedreptățile din sistemul de Educație. 330 000 de oameni vor beneficia de o noua grilă de salarizare. Profesorii sunt primii care beneficiază de o noua grilă de salarizare. Rămânem deschiși dialogului și prin întâlnirea pe care o vom avea azi cu sindicatele, sperăm să readucem speranța copiilor către un viitor mai bun, prin care să beneficieze de dreptul la educație”, a declarat premieru Ciucă, înainte de o nouă rundă de negocieri cu sindicatele din Educație.

Ce prevede Ordonanța de Urgență prin care se majorează salariile din Educație

Potrivit Executivului, salariile din Educație vor fi majorate, astfel:

Începând cu data de 1 iunie 2023 se majorează salariile de bază ale:

personalului didactic şi personalului didactic auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi instituţiilor de învăţământ superior cu suma 1000 de lei brut pe fiecare funcţie

personalului nedidactic din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi instituţiilor de învăţământ superior cu suma 400 de lei brut pe fiecare funcţie.

CITEȘTE ȘI:  Ședință de urgență a Guvernului pentru majorarea salariilor profesorilor

Sursă foto: Guvernul României 

 

Comentarii