Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ALDE Sibiu a dat în judecată compania Facebook: Se pare că banii noștri sunt buni, dar dreptul la liberă exprimare, nu

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 1 noiembrie 2019

Organizația Județeană, ALDE, a anunțat joi seară că a chemat în judecată compania Facebook, la Judecătoria Sibiu. Formațiunea acuză compania lui Mark Zuckerberg că aduce prejudicii companiei electorale a candidatului Mircea Diaconu prin blocarea paginii de socializare a partidului.

„Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!”, spune președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, într-un comunicat.

Tocaciu a declarat că Facebook a blocat pagina ALDE Sibiu după ce aceasta a fost raportată de mai mulți utilizatori, dar spune că Facebook nu a răspuns la întrebările partidului referitoare la motivele pentru care au dat curs acestor solicitări.

„Suntem convinşi că oameni de rea-credinţă fac tot ce le stă în putinţă să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu. Reclamaţiile lor contra noastră au fost însă susţinute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar şi de menţinere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea şi implicit Facebook, cu sediul în SUA, prin susţinea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar şi de către o corporaţie uriaşă ca Facebook, trebuie sancţionată în instanţă!” a explicat Tocaciu.

Daune morale de 10 lei

Potrivit Digi24.ro, în solicitarea către Judecătoria Sibiu, ALDE explică faptul că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizației și campaniei electorale din județul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

Organizația de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă prin această cauză în instanţă care poate deveni un exemplu pentru alţii. Corporaţii ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor în România aşa cum au făcut în SUA, unde au oferit informaţii confidenţiale unor firme afiliate politic. Procesele contra lor de acolo ne-au arătat că Facebook nu joacă cinstit. Nu trebuie tolerat nicio imixtiune în procesul electoral!” conchide Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *