Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciucă, de Ziua Învățătorului: Trecem printr-un moment de răscruce, de care depinde viitorul copiilor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 iunie 2023

Premierul Nicolae Ciucă a transmis luni, 5 iunie, un mesaj cu ocazia Zilei Învățătorului. Șeful Guvernului a subliniat că ne aflăm într-un moment de răscruce și a făcut un nou apel la dialog și rezolvarea conflictului generat de greva din educație.

„Greva din sistemul de învăţământ a pornit de la o realitate ce poate fi corectată prin dialog, iar în calitate de prim-ministru am arătat respect şi deschidere la consultările cu reprezentanţii sistemului de învăţământ şi prin soluţiile adoptate deja în întâmpinarea solicitărilor exprimate. Toţi ne dorim un cadru favorabil unui învăţământ de calitate, sens în care ne-am angajat şi am început o regândire echitabilă a salarizării – ceea ce am transmis şi partenerilor de discuţii. Abordăm însă toate aceste aspecte cu responsabilitate şi realism, prioritizând resursele necesare”, a afirmat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, „Guvernul a demonstrat permanent implicare în ceea ce priveşte susţinerea unui învăţământ accesibil şi de calitate în România”.

„Am deblocat posturile în educaţie, pentru a nu afecta calitatea actului de învăţământ din cauza numărului insuficient de profesori.  Majorările salariale deja decise  de Guvern sunt consolidate prin restabilirea echităţii în sistemul de salarizare în noua grilă”, a mai transmis Ciucă.

Premierul a adresat și un mesaj special cadrelor didactice, în care a subliniat că destinul copiilor a depins întotdeauna de modelul educațional și de formarea oferită de cadrele didactice.

„Dragi dascăli,

Dumneavoastră sunteţi  partenerii noştri în tot acest proces prin care ne dorim sa creştem încrederea în şcoala românească şi performanţa actului educaţional.

Vă transmit cele mai bune gânduri şi respect pentru misiunea atât de frumoasă pe care v-aţi ales-o şi prin care îşi vă puneţi amprenta asupra viitorului copiilor şi al tinerilor. Destinul lor a depins întotdeauna de modelul educaţional şi de formare pe care îl oferiţi dumneavoastră, aşa cum ne reaminteşte, mai ales astăzi, exemplul lui Gheorghe Lazăr”, se mai arată în mesajul premierului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii