Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Ciucă cere Blue Air să suporte costurile de repatriere


Premierul Nicolae Ciucă a venit sâmbătă, 10 septembrie, cu noi precizări privind criza generată de decizia Blue Air. Șeful Guvernului a anunțat că va cere ca cei responsabili pentru situaţia creată să suporte costurile pentru repatrierea cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor şi preluaţi de aeronave TAROM de pe diverse aeroporturi.

„Este problema unei companii private. Noi ne-am ocupat, în tot acest ansamblu al situaţiei create, de protejarea cetăţenilor români şi continuăm să monitorizăm şi să asigurăm transportul, acolo unde este necesar. În ceea ce priveşte activitatea companiei Blue Air, am cerut ca cei care au generat această situaţie să plătească, pentru costuri – pentru că sunt costuri suplimentare la Guvern, nu noi am generat problemele companiei – şi sigur, dacă cineva se face vinovat de această situaţie, atunci trebuie să răspundă  pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat prim-ministrul, citat de News.ro.

Context

Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tuturor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturi până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marţi că, din estimările de la acel moment, sunt aproximativ 3.000 de călători blocaţi în aeroporturi din străinătate.

Guvernul a adoptat miercuri, 7 septembrie, o Hotărâre prin care a alocat 5 milioane de lei Ministerului Transporturilor pentru a organiza, prin Tarom, curse pentru a repatria cetățenii români afectați de decizia Blue Air.

Ulterior, compania aeriană Blue Air a anunțat vineri, 9 septembrie, că zborurile vor fi reluate pe 10 octombrie, deși inițial și-a suspendat activitatea până pe 12 septembrie.

Mai multe curse TAROM au preluat, în ultimele zile, pasageri români cu bilete rezervate la compania Blue Air.

CITEȘTE ȘI: Două curse TAROM sunt programate sâmbătă pentru repatrierea românilor blocați pe aeroporturile din străinătate

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW