Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu se declară nemulțumit de edilul general al Capitalei: „Simt o dezamăgire”

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Primarul Sectorului 6 al Bucureștiului, Ciprian Ciucu, a susținut un interviu duminică seară la Digi24, despre relația pe care o are cu edilul general al Capitalei, Nicușor Dan. Ciucu și-a exprimat dezamăgirea față de nivelul insuficient de comunicare cu primarul general și a acuzat că acesta nu doar că nu l-a sprijinit în proiectele sale, ci chiar i le-a blocat. Ciucu este de părere că a existat o influență din partea lui Victor Orban, acesta influențându-l pe Nicușor Dan în colaborarea lor. 

Întrebat de prezentatoarea Liliana Ruse care este relația sa cu Nicușor Dan, acesta a replicat că simte o dezamăgire, în contextul în care el și-a asumat mai multe politici. Ciucu a spus că marea dezamăgire vine din faptul că nu a fost ajutat să implementeze anumite proiecte, și că, mai mult, proiectele i-au fost blocate.

Aici simt o dezamăgire pentru că împreună cu Nicușor Dan am fost în campanie și după ce am câștiga alegerile ca președinte PNL București, chiar dacă a susținut-o pe contracandidata mea de atunci, doamna Violeta Alexandru, m-am dus la dânsul și am spus: „OK, ce a fost a fost, este politică, să facem echipă, să ne concentrăm pe București. Să stăm împreună să gândim reformele importante pentru București”. Am fost chiar entuziasmat pentru că aveam undeva la trei ani în față să mișcăm lucrurile cu adevărat. Am fost foarte foarte entuziast și am mers cu sufletul cât se poate de deschis la domnia sa (…)

Cu toate că nu a avut niciun fel de problemă în Consiliul General, cu toate că nu i-am creat niciun fel de probleme, știți vorba aceea – e nevoie de doi ca să dansezi – degeaba se duce cineva și face invitații dacă celălalt nu este receptiv. Răspunsul a fost, din păcate, și aici e marea mea dezamăgire că nu doar că, cumva nu m-a ajutat să implementeze proiectele de care aveam nevoie – de avize de construire ș.a.m.d., dar mi le-a blocat, acesta e adevărul”, a declarat Ciprian Ciucu, conform Digi24.

Proiecte blocate în sectorul 6. Ciucu dă vina pe Ludovic Orban

Ciucu a adăugat că nu a primit nicio explicație în legătura cu proiectele blocate, ci doar promisiuni care nu se concretizau. Ciucu este de părere că Nicușor Dan a fost influențat de Ludovic Orban pentru a bloca proiectele sale.

Nu, doar promisiuni – săptămâna viitoare, săptămâna viitoare. Nu se concretizau niciodată. De aici vine dezamăgirea, pentru că puteam să facem lucruri faine, multe lucruri faine împreună. Și nu, n-am primit niciun fel de explicație. Cred că a fost o influență pe-acolo din partea partidului domnului Orban – „izolează-l pe Ciucu, blochează-i proiectele să nu crească” ș.a.m.d. Și sectorul 6 are multe proiecte care sunt dependente de Primăria Generală. În primul rând, Prelungirea Ghencea – unde m-am oferit să facem un tronson. Dacă ni-l dădea nouă atunci când l-am cerut, în urmă cu doi ani, acum era gata. Am demonstrat că am făcut și alte lucrări de investiții care s-au terminat la timp”, a mai transmis Ciucu, conform sursei citate.

Primarul Sectorului 6 a mai transmis că există o lipsă gravă de comunicare și sprijin reciproc în rezolvarea problemelor sectorului său. Ciucu a dezvăluit că, în ciuda eforturilor sale, nu a primit niciun răspuns din partea primarului general.

Cred că un primar general trebuie să fie, în primul rând, un lider”, a subliniat Ciucu, exprimându-și dezamăgirea față de lipsa unei viziuni comune și a coordonării între primarii de sectoare. El a evidențiat că comunicarea se rezumă doar la schimbul formal de documente și că nu există o implicare activă din partea primarului general în abordarea problemelor concrete ale sectoarelor.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii