Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, vizibil enervat când e întrebat de bani. Ce spune despre impozitarea muncii

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Premierul Marcel Ciolacu a fost vizibil enervat la o conferință de presă, miercuri, întrebat fiind despre dobânzile estimate pe care România trebuie să le plătească și despre impozitarea muncii. 

Ciolacu a fost întrebat dacă urmează să se aplice o impozitare a muncii de la 1 ianuarie, având în vedere declarațiile anterioare ale acestuia. „Nu se poate de la 1 ianuarie şi am anunţat acest lucru. Am zis că este primul lucru pe care îl avem în vedere, după ce vedem execuţiile până la sfârşitul anului şi execuţia, în primul rând, pe primul trimestru al anului 2024. Vom veni, avem în vedere în coaliţie şi am discutat acest lucru în coaliţie, că impozitarea muncii, după cum bine ştiţi şi dumneavoastră, este cea mai mare. Este în oglindă cu impozitarea capitalului”, a declarat liderul PSD, potrivit Digi24.

Ca să înţelegem, peste tot în lume se impozitează capitalul. Noi avem cea mai mare impozitare pe muncă şi cea mai mică pe capital şi trebuie găsit echilibrul, pentru că dacă nu găsim echilibru, vom crea crize sociale”, a adăugat acesta, conform sursei citate.

Întrebat fiind despre datorii și dobânzile estimate pe care România trebuie să le plătească, premierul a răspuns vizibil enervat, numindu-l „inconștient” pe Florin Cîțu: „De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Cumva consideraţi că acele datorii nu le plăteşte? Va veni vreun prim-ministru sau vreun preşedinte al României care să spună nu vă supăraţi, eu nu am nicio treabă cu ce-au făcut ei. De ce n-a văzut România când un inconştient a dus ţara în această zonă? Iertaţi-mă că întreb şi eu. N-am nicio problemă, răspund la orice întrebare, dar ăsta este adevărul”, a declarat vizibil enervat prim-ministrul.

România, datorii de 40 de miliarde

România trebuie să plătească anul viitor doar dobânzi în valoare aproximativ 40 de miliarde, însă premierul a asigurat că nu statul nu se va afla în incapacitate de plată: „Acele datorii trebuiesc plătite. Şi ne-am pregătit şi vom bugeta ca să nu intrăm, Doamne-fereşte, în incapacitate de plată, la Bufferul care este acum şi la Banca Naţională şi la Ministerul de Finanţă, pentru că avem cel mai mare buffer, nu este o problemă să avem neincapacitate de plată sub nic o formă anul viitor”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW