Sunday, September 27, 2020
Jurnalism corect


Ciolacu: Prioritățile ministrului Mediului nu sunt inundațiile, ci ședințele de partid. Se impune demisia de urgență

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 28 iunie 2020 Etichete: , , ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că numărul cazurilor de coronavirus a început să crească fiindcă românii nu mai respectă regulile, precizând că este vina Guvernului pentru că nu poate să ceară respectarea regulilor atât timp cât nu le respectă.

Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, la România TV, că ministrul Costel Alexe trebuie să fie în zonele afectate de inundaţii, nu la şedinţele de partid.

“Singura problemă e că s-a încălcat legea. Marea problemă este credibilitatea Guvernului. Ne aducem aminte celebra poză din biroul primului ministru. Domnul ministru Alexe mi se pare că e ministrul Mediului, avem de zece zile zone întregi din ţară sub cod roşu de inundaţii, de obicei ministrul Mediului cu asta se ocupă, Comitetul de Situaţii de Urgenţă împreună cu prefecţii şi cu toţii credeam că îl găsim în zonele cu probleme, unde sunt inundaţii, unde oamenii au rămas fără locuinţe, sunt gospodării distruse, se pare că priorităţile Guvernului şi ale ministrului Mediului nu sunt inundaţiile, sunt şedinţele de partid. Nu se impune decât un singur lucru: demisia de urgenţă. Şi nu e primul exemplu, şi deplasările cu elicoptere la stadioane, şi petreceri private”, a afirmat Ciolacu.

Social-democratul susține că Guvernul nu poate impune reguli, atât timp cât nu le respectă.

“De asta cresc şi cazurile, de asta românii au început să nu mai respecte, lipsa de credibilitate a Guvernului este clară, nu poţi să ceri reguli şi să impui reguli, atâta timp cât tu nu le respecţi, mai ales Guvernul, nu le-a respectat primul ministru, acum ne ducem mai departe şi la ceilalţi miniştri”, a declarat Marcel Ciolacu.

O ședință cu peste 100 de membri PNL s-a ținut, duminică, la Iași, la ședința Comitetului Director Județean al filialei, întrunirea având loc în cortul unui restaurant, fără ca participanții să poarte măști de protecție și să păstreze distanța socială. La eveniment a participat și ministrul Mediului, Costel Alexe, care este și liderul PNL Iași, dar și Mihai Chirica, actualul primar al Iașului.

Întrunirea a avut loc în cortul unui restaurant de lângă municipiul Iași, iar unele imagini postate de presa locală arată că nu s-au respectat măsurile impuse în timpul stării de alertă.

“Este un cort cu 500 de locuri, noi am fost 100, deci s-a respectat distanţarea socială. În ceea ce priveşte măştile, e greu să ai mască la 40 de grade. Mulţi au ţinut discursuri, nu poţi vorbi cu masca pe faţă pe o asemenea căldură“, a spus liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, pentru news.ro.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW