Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu în Israel: România susține dreptul Israelului de a se apăra. Netanyahu: Facem tot ce e posibil să ajutăm la evacuarea românilor din Gaza

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 17 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că se vor face efoturi, pentru evacuarea în siguranță a cetățenilor români din Fâșia Gaza. El s-a deplasat, marți, 17 octombrie, în Israel, prilej cu care a transmis omologului său de la Tel Aviv, Benjamin Netanyahu, solidaritatea României în aceste momente de război pe care le trăiește comunitatea israeliană.

„Suntem  îngrijorați  de extinderea violenței  asupra populatiei civile. Îi  asigur pe românii  din  țara noastră  ca ne menținem pozitia de promotori ai păcii șii vom fi necondiționat alături de aliații noștri. Parlamentul României este primul for de specialitate al țărilor democratice care a adoptat o declaratie de solidaritate cu statul israelian. România susține dreptul Israelului de a se apăra.  Îmi doresc un efort comun  pentru evacuarea în  siguranță a cetățenilor români din Fâșia Gaza”, a declarat premierul Ciolacu, aflat în vizită la Israel.

Peste 2000 de români din Israel au fost repatriați

La rândul său, premierul Netanyahu a mulțumit României pentru suport și a precizat că autoritățile israeliene fac tot posibilul pentru menținerea păcii.

„Multumim pentru solidaritate, domnule premier. Facem tot ce este posibil pentru menținerea păcii, pentru contracararea atacurilor teroriste. Vom face tot ce ne stă în puteri să ajutăm la evacuarea românilor din Fâșia Gaza, în măsura în care acest lucru este posibil, desigur”, a spus premierul israelian.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, 2200 de români din Israel au fost repatriați, iar alți 200 așteaptă să fie evacuați din Gaza. În urma atacurilor teroriste din Israel, autoritățile au anunțat că patru cetățeni de origine română și-au pierdut viața. De la debutul atacurilor teroriste din Israel, s-au înregistrat peste 4000 de morți, potrivit presei internaționale.

Șeful Executivului din România, Marcel Ciolacu, susține că este necesară deschiderea de coridoare umanitare, astfel încât oamenii să fie evacuați și ajutați cât mai rapid.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW