Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Guvernul va veni cu propuneri de modificare a sistemului pentru protecția bătrânilor. ONG-urile, chemate la discuții


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a menționat, joi, 13 iulie, că Guvernul va veni cu propuneri concrete de modificare  a sistemului  pentru protecția bătrânilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, subliniind că aceste soluţii vor fi discutate cu reprezentanţii societăţii civile şi cei ai  organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniu. 

Ciolacu a precizat că va cere organizațiilor nonguvernamentale să facă propuneri pentru viitoarea conducere a  Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

„În această funcţie şi nu numai este nevoie de oameni pricepuţi, din zona asociaţiilor nonguvernamentale cu rezultate solide şi experienţă de lucru cu asemenea persoane din categoriile vulnerabile. Este evident că şi în această zonă sunt sute de ONG-uri, firme private care îşi fac treaba cu profesionalism şi dedicare. Aşa cum şi la nivelul statului român sunt mii de funcţionari cinstiţi, valoroşi şi empatici, care găsesc întotdeauna atât soluţii, cât şi o vorbă de alinare pentru aceste categorii”, a precizat premierul Ciolacu, joi, 13 iulie.

În urma dezvăluirilor privind abuzurile de la trei cămine din județul Ilfov, au fost mai multe destituiri și demisii. Ciolacu a acerut fostului ministru al Muncii, Marius Budăi, să destituie conducerea ANPIS, AJPIS Ilfov, a Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, iar astăzi, 13 iulie, a demisionat chiar în subordinea căruia se aflau toate instituțiile menționate mai sus(n.r. Marius Budăi).

Modificarea legislației vs aplicarea legilor în vigoare

La acest moment, la nivel național se verifică toate căminele pentru bătrâni și copii, de stat și private. În primee trei zile de control, au fost găsite nereguli pe bandă rulantă, iar ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că au fost întocmite deja nouă dosare penale, dintre care cinci vizează „infracțiuni contra persoanei”.

Recent, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, susținea că „România nu are nevoie de schimbarea legislației privind protecția bătrânilor”, ci de aplicarea corectă a legilor în vigoare.

CITEȘTE ȘI: Fostul premier, Nicolae Ciucă, a fost sesizat de Centrul de Resurse Juridice cu privire la „azilele groazei” DOCUMENT

Sursă foto: Guvernul României 

Comentarii