Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii / Ciolacu: Este un gest de onoare UPDATE

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 13 iulie 2023

UPDATE Vicepremierul Marian Neacșu preia portofoliul până la stabilirea unui nou ministru.

UPDATE Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat joi, 13 iulie, la începutul ședinței de Guvern, că ministrul Muncii, Marius Budăi, își va depune mandatul la sfârșitul ședinței Executivului, în urma scandalului „căminele groazei”.

„Este evident că, și la ședința de Guvern de astăzi, cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități (…) Activitatea de protecție a pers vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial. Această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț (…) Am avut astăzi de dimineața o discuție cu ministrul Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de-ași depune demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc, și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză”, a precizat Ciolacu.

Știrea inițială

Ministrul Muncii, Marius Budăi, își va da demisia din funcție joi, 13 iulie, în urma scandalului „căminele groazei”, conform surselor Main News.

În aceeași zi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat percheziții la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), într-un dosar legat de modul în care instituțiile de control ale statului și-au îndeplinit atribuțiile legate de funcționarea azilelor din Ilfov, potrivit surselor Main News. Sunt vizați mai mulți funcționari publici.

AJPIS Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii care are rolul de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii