Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre ratarea unor fonduri prin PNRR: Le vom recupera într-un ritm extrem de alert

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 27 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Ciolacu susține că Guvernul, Parlamentul şi toate celelalte instituţii ale statului, implicate în  planul naţional de reforme, vor munci oricât este nevoie, pentru ca România să avanseze cu cererile de plată prin Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR). 

Comisia Europeană a aprobat parțial cea de-a doua cerere de plată a României din cauza întârzierilor unor proiecte care vizează Energia și Investițiile. Astfel, din suma de 150 de miliarde de euro pe care ar fi trebuit să o obțină, statului nostru i se va avorda doar 50 de milioane de euro, menționează Ciolacu.  Banii vor intra în contul statului în luna septembrie ac.

Ciolacu susține că jaloanele(n.r. obiectivele asumate) întârziate din Energie vor fi recuperate într-un ritm alert.

De ce nu a a primit România aprobare totală pentru a doua cerere de plată prin PNRR

„Salut anunţul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR. În urma eforturilor ministrului Investiţiilor şi Proiectelor europene din ultima săptămână am reuşit să reducem suma reţinută din această tranşă de la 150 de milioane la doar 50 de milioane de euro. Însă, aşa cum am spus şi astăzi la reuniunea Consiliului Interministerial de Coordonare a PNRR, nu renunţăm la niciun cent din aceşti bani! Sunt două jaloane întârziate pe energie pe care le vom recupera într-un ritm extrem de alert, astfel încât România să încaseze toţi banii alocaţi!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, marți, 27 iunie.

Pentru ca oficialii de la  Bruxelles-ul să aprobe a doua  cererea de plată prin PNRR, România a avut de îndeplinit 51 deobiective. A îndeplinit 49 dintre acestea. România ar trebuie să finalizeze semnarea contractelor pentru construirea unei capacități de electrolizoare noi de cel puțin 100 MW și să finalizeze proiectele de cogenerare de înaltă eficiență pe gaz și încălzire centralizată.

CITEȘTE ȘI:  Comisia Europeană recomandă achitarea parțială a celei de-a doua cereri de plată din PNRR / Doua jaloane au rămas restante

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii