Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Cine este Heather Papowitz, expertul OMS care ajută autoritățile române în criza valului 4

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2021

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis în România un expert care să ajute autoritățile în lupta cu pandemia de COVID-19. Heather Papowitz va sta timp de 60 de zile în țara noastră și va face o evaluare a crizei în care ne aflăm, după cum a precizat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al CNCAV. 

Heather Papowitz este medic, fiind specializată în situații de criză în domeniul Sănătății. Ea lucrează, din 2020, la Departamentul de Igienă și Sănătate Mentală din New York. Anterior, în perioada 2017 – 2020, ea a lucrat în cadrul OMS ca director regional în domeniul „operațiuni de urgență”, în regiunea Pacificului de Vest. Timp de aproape 7 ani a fost consilier pentru gestionarea situațiilor de urgență în domeniul Sănătății, la UNICEF.

Puteți accesa cercetările științifice la care a contribuit Papowitz aici, iar experiența profesională poate fi analizată aici.

„Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile – cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară. O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni”, a transmis ea marți, 19 octombrie.

În plus, OMS va ajuta România și cu 34.000 de teste PCR și 200 de concentratoare de oxigen.

Concluziile după prima discuție cu experții OMS

România va ajunge la o acoperire vaccinală de 40% în 7 luni, iar în 31 de luni la o acoperire de imunizare din populația totală de 70%, dacă se menține ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni. Aceasta este una dintre concluziile consultărilor de luni, 18 octombrie, care au avut loc între autoritățile române și specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Comitetul de Vaccinare a precizat, într-un comunicat de presă, că obiectivul României este de a vaccina 2 milioane de persoane împotriva COVID-19 (cu prima doză) până la sfârșitul acestui an (45% din populație) și 70% din populație până în primul trimestru al anului 2022.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII România are noi obiective de vaccinare, mai optimiste decât modelarea OMS: 70% din populație imunizată până în martie

Rafila: Fără precedent

Despre faptul că un expert OMS vine în România pentru a ne ajuta în criza COVID-19, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat luni, 18 octombrie, că nu este vorba despre o verificare, ci o „asistență tehnică a OMS”. În schimb, el a punctat că situația este fără precedent.

„Situația este, cred, fără precedent, chiar fără precedent în regiunea europeană a organizației. Mai ales în acceastă perioadă în care există vaccin. Nu vorbim despre anul 2020 când nu exista niciun mijloc de prevenire a bolii, dincolo de măsurile de distanțare.

Preocuaprea foare mare este legată de numărul uriaș de noi cazuri și numărul extrem de mare de decese, suntem pe locul întâi în lume în ce privește mortalitatea raportată la populație și lucrul acesta evident că a determinat OMS să încerce să găsească soluții”, a afirmat medicul într-o intervenție la Digi 24.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI Un expert al OMS vine în România. Alexandru Rafila: Situația este fără precedent în regiunea europeană

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW