Cine este directorul de la Ministerul Proiectelor Europene, acuzat de luare de mită și ce avere are/ Dragoș Iorga este un bugetar înstărit
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene(MIPE) se află într-un nou scandal de corupție, după ce în urmă cu un an Dan Dumitrescu, secretar de stat în cadrul acestei instituții era urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. De data aceasta, potrivit surselor Main News, vizat de ancheta DNA este Dragoș Iorga, director în cadrul Ministerului Fondurilor Europene de 11 ani.
Dragoș Iorga este acuzat că ar fi ajutat două angajate să ocupe posturile, prin furnizarea subiectelor de la examen, iar în schimb percepea o „taxă” din salariu, conform surselor noastre.
Ultima declarație de avere, postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate(ANI) arată că Dragoș Iorga este un bugetar care se bucură de o viață luxoasă. El deține pe raza județelor Călărași și Prahova două terenuri intravilane, trei apartamente în București, o vilă în județul Călărași, ceasuri în valoare de 11.000 de euro, pe care le-ar fi colecționat în perioada 1990-2023, opt depozite bancare la BRD(în lei suma totală de 47 263), în EURO-suma de 4151, în USD -3581. La BRD, bancă la care figurează angajată soția sa, Camelia Iorga, are și două credite, scadente în 2026, respectiv 2036, în valoare de 29980 EUR și 12610 RON.
Dragoș Iorga este un bugetar înstărit, potrivit declarației de avere
Dragoș Iorga deține 50% din acțiunile S.C. Euromat Group SRL, ceea ce în bani înseamnă 45100 de lei. De la Ministerul Fondurilor Europene obține, lunar, peste 7000 de lei. Soția sa, angajată la BRD, are un salariu de 11 399 de lei(n.r. completează salariul de la BRD cu venituri din training).
În urma anchetei penale care îl vizează pe directorul Dragoș Iorga, Ministerul Fondurilor Europene a transmis că nu tolerează faptele de corupție.
Ministerul Proiectelor Europene nu este la primul scandal de corupție
„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea şi le vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi solicitate. Aşteptăm mai multe informaţii oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activităţii”, se arată într-o informare a MIPE.
În urmă cu an, procurorii anticorupţie spuneau despre Dan Dumitrescu, angajat al MIPE, că în calitate de consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii , dar care avea atribuții de implementare a proiectelor europene, , ar fi pretins de la un om de afaceri foloase necuvenite (sume de bani şi alte servicii, printre care şi încadrarea soţiei pe un post de psiholog într-un proiect finanţat din fonduri nerambursabile) şi ar fi primit de la acesta, direct sau prin intermediul unuia dintre ceilalţi doi suspecţi, suma totală de 67.000 lei.
Sursă foto: MIPE
Comentarii