Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sute de refugiați ucraineni au fost cazați în centrele din București

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 martie 2022

942 de refugiați ucraineni, din care aproximativ jumătate copii, au fost cazați în centrele din București până în prezent, a anunțat Primăria Municipiului București vineri, 18 martie, într-o postare pe Facebook.

În municipiul București există 8 centre de cazare, 7 aparținând DGASMB și 1 în parteneriat cu Romexpo. Dintre cei 942 de refugiați cazați aici, de la începutul invaziei din Ucraina, 177 încă se află în aceste centre.

Primăria Municipiului București a deschis 2 centre de zi destinate copiilor, în colaborare cu Fundația Romanian Angel Appeal, unde 70 de copii au desfășurat, până în prezent, activități zilnice care constau în lecții alături de profesori din Odesa (tot refugiați), recreere sau jocuri specifice vârstelor, conform PMB.

Tot pentru copiii ucraineni, DGASMB în parteneriat cu ”Salvați Copiii România” a deschis 1 spațiu de joacă la Gara de Nord.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 17.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 469.284 cetăţeni ucraineni, transmite poliția de frontieră.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *