Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este Dan Chirilă, propunerea pentru funcția de ministru de Interne: Fost ofițer DGPI, pensionar de la 39 de ani

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 septembrie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă va trimite în această după-amiază noile propuneri de miniștri la Palatul Cotroceni. Premierul l-a propus pe Dan Chirilă, actualul secretar de stat de la MAI, în funcția de ministru al aceleiași instituții. De-a lungul anilor, Chirilă a ocupat mai multe funcții, între care și cea de ofițer în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă.

Daniel-Dumitru Chirilă a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe 5 august 2019. Acesta a lucrat în ultimii doi ani în sectorul privat, dar anterior a fost consilier la Administrația Prezidențială în mandatul actual al președintelui Klaus Iohannis, în cadrul Compartimentului pentru Apărare. El a mai fost șef Birou – Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico – Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital.

Chirilă, pensionar de la 39 de ani

În perioada 2006-2010, Chirilă a fost ofițer operativ la Sectorul Riscuri și Amenințări în domeniul Criminalității Organizate din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă. Potrivit CV-ului oficial, Chirila a intrat in rezerva in anul 2017, cand avea 39 de ani.

De asemenea, el a mai ocupat funcția de director general al companiei Quality Business Solutions din anul 2018 până în anul 2019.

Potrivit declarației de avere a lui Chirilă, pe numele actualul secretar de stat al MAI, nu se află niciun teren, în schimb, pe numele soției sale, Raluca Chirilă, sunt trecute 2 terenuri extravilane, un teren agricol și o livadă, toate cumpărate.

La capitolul autoturisme, Dan Chirilă deține un Volkswagen din anul 2007, iar soția acestuia un BMW din anul 2011.

Secretarul de stat din MAI are trei conturi bancare în lei, unul la ING Bank și două la Banca Transilvania, care însumează 931.134 de mii de lei, și un depozit bancar la Garanti Bank, în dolari, de 51.100 de dolari.

În anul 2018, Dan Chirilă a câștigat un salariu de 84.000 lei de la compania Quality Business Solution. El a mai primit și 91.000 de lei din pensie. Soția acestuia a câștigat 64.800 de lei de la Camera Deputaților, dar și 25.400 de lei de la compania Global Mediu Consulting.

Foto: Antena 3

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *