Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cine este Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, acuzat că şi-a violat fiica vitregă: Proces de divorț cu soția și ordin de protecție cerut de femeie

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: , , , ,

Președintele Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A), Bogdan Drăghici, reținut de polițiști sub acuzația că și-ar fi violat și agresat fiica vitregă minoră, se afla în proces de divorț cu soția sa, Helen Daniela Drăghici, care a cerut recent judecătorilor și un ordin de protecție.

În primă instanță solicitarea s-a respins, decizia fiind contestată. Următorul termen este stabilit pentru 11 septembrie.

Cei doi au divorţat recent, iar în cadrul procesului judecătorii au decis ca minorul pe care îl au împreună să rămână la mamă, iar Bogdan Drăghici să îi plătească pensie alimentară de întreținere a copilului, în procent de 25% aplicat venitului său net lunar până când fetița va face 18 ani.

Custodia copilului, obţinută de fosta soţie

„Respinge, ca nesusţinută, cererea reconvenţională de divorţ şi cererile accesorii acesteia, formulată de pârâtul-reclamant Drăghici Gheorghe Bogdan împotriva reclamantei-pârâte Drăghici Helen-Daniela. Admite acţiunea formulată de reclamanta DRĂGHICI HELEN-DANIELA, astfel cum a fost modificată împotriva pârâtului DRĂGHICI GHEORGHE-BOGDAN, şi în consecinţă: Desface – din culpa comună – căsătoria înregistrată în registrul stării civile al Consiliului Locala al sectorului 3 Bucureşti. Reclamanta va reveni la numele „Pantelimon”, purtat anterior încheierii căsătoriei.

Stabileşte ca autoritatea părintească asupra minorei să fie exercitată exclusiv de către mamă. Stabileşte la mamă domiciliul minorei. Obligă pârâtul la plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorei, în procent de 25% aplicat venitului său net lunar, cu începere de la data executării hotărârii în privinţa schimbării domiciliului copilului şi până la majoratul copilului sau până la luarea altor măsuri de către instanţa de judecată. Plata astfel stabilită va fi realizată la data de 10 a fiecărei luni. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată efectuate în valoare de 5000 lei (onorariul apărătorului ales), la care se adaugă 100 lei (taxă judiciară de timbru). Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cale de atac care se depune la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti sub sancţiunea nulităţii”, este decizia pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 pe 2 iulie.

Cei doi s-au căsătorit în anul 2008. În acelaşi an, Bogdan Drăghici a înființat Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, o entitate care a militat de-a lungul timpului pentru drepturi egale între mame și tați, inițiind mai multe acțiuni în acest sens.

Drăghici, preşedinte al asociaţiei TATA din 2008

În anul 2006, când era jurnalist, a fost implicat într-un scandal politic, acuzând-o pe soacra fostului lider al PSD, Mircea Geoană, Margareta Costea, și-ar fi falsificat dosarul revoluționar.

În același an, la ieșirea dintr-un show-room auto din Pipera, a fost atacat de trei indivizi, care l-au pus la pământ și l-au lovit cu picioarele în care, până și-a pierdut cunoștința. La vremea respectivă, fratele acestuia a declarat că atacatorii nu s-au chinuit să însceneze un jaf, deși în mașină se aflau genți cu telefoane mobile și bani.

În 2017, Drăghici comenta relaţia lui Cristian Boureanu cu fiica lui, după ce fostul politician a fost filmat în timp ce o agresa pe fată pentru că nu voia să meargă acasă. Acesta spunea că dfiica lui

„În primul rand, m-as fi gândit, dacă în afară de mine ca tată aș mai avea pe cine să chem în ajutor”, spunea Drăghici, întrebat cum ar reacţiona într-un astfel de caz. Acesta susţinea că atunci când vrei să îți educi copilul trebuie să îl duci la tabere de reeducare, nu să îl privezi de libertate.

Acuzaţii: viol şi agresiune sexuală asupra unui minor

Bogdan Drăghici a fost reținut pentru agresiune sexuală asupra unui minor, au declarat surse judiciare pentru mainnews.ro. Acesta este acuzat că, în urmă cu mai mulți ani, și-ar fi violat fiica vitregă.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2016.

Drăghici urmează să fie prezentat Judecătoriei Sectorului 2 cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Plângerea a fost depusă de soția bărbatului.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 92608 more Information on that Topic: mainnews.ro/cine-este-bogdan-draghici-presedintele-asociatiei-tata-acuzat-ca-si-a-violat-fiica-vitrega-proces-de-divort-cu-sotia-si-ordin-de-protectie-cerut-de-femeie/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 30463 additional Information to that Topic: mainnews.ro/cine-este-bogdan-draghici-presedintele-asociatiei-tata-acuzat-ca-si-a-violat-fiica-vitrega-proces-de-divort-cu-sotia-si-ordin-de-protectie-cerut-de-femeie/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 13774 more Info on that Topic: mainnews.ro/cine-este-bogdan-draghici-presedintele-asociatiei-tata-acuzat-ca-si-a-violat-fiica-vitrega-proces-de-divort-cu-sotia-si-ordin-de-protectie-cerut-de-femeie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *