Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Cinci persoane au fost reţinute de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc, după perchezițiile din București și Ilfov

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 9 iunie 2022

Cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore, după perchezițiile făcute ieri de DIICOT în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar de trafic de heroină, transmite Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism joi, 9 iunie.

La fața locului au fost descoperite și ridicate aproximativ 90 de grame de heroină, pregătită pentru vânzare, 117 doze de heroină, 149 de comprimate de metadonă, 2 pliculețe cu substanțe pulverulente, 3 cântare electronice de precizie, precum și sumele de 22.000 de lei, 1.100 de euro și 90 de lire sterline.

Astfel, în cauză, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a 5 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie 2022 – iunie 2022, pe raza municipiului București, a acționat un grup infracțional organizat având drept scop săvârșirea de infracțiuni de trafic de droguri de mare risc, respectiv de heroină.

Activitatea grupului infracțional organizat a fost coordonată de unul dintre inculpați, liderul grupului, care s-a ocupat de procurarea și porționarea heroinei, aceasta fiind vândută consumatorilor de pe raza municipiului București prin intermediul altor inculpați, pe care îi aproviziona cu heroină și de la care colecta sumele de bani rezultate în urma vânzării drogurilor.

Drogurile au fost depozitate și porționate în vederea vânzării în mai multe locații din municipiul București, activitatea de vânzare a drogurilor desfășurându-se atât stradal, cât și în interiorul mai multor imobile”, precizează anchetatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, liderul grupului infracțional organizat a pus la dispoziția celorlalți inculpați inclusiv un telefon de „serviciu”, pe care erau apelați de către consumatorii de droguri, pentru a facilita activitatea infracțională.

„În această modalitate, inculpații au vândut, în mod repetat, droguri de mare risc și au deținut fără drept, în vederea revânzării cantități considerabile de droguri”.

Joi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, timp de 30 de zile.

Conform unor surse Main News, ar fi vorba despre clanul Zoicărenilor, a cărui activitate s-ar desfășura în zona Sectorului 2 din București.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW