Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Cinci angajaţi ai unui mare producător de vinuri au fost depistați cu coronavirus şi spitalizaţi / Toate platformele de producere ale companiei se închid până pe 4 mai

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Cinci angajați ai companiei producătoare de vinuri Purcari au fost diagnosticați cu coronavirus. Cele cinci persoane depistate pozitiv lucrau la subsidiara Vinăria Bostavan din Republica Moldova.

Angajații fuseseră internați cu suspiciune de infecţie SARS-CoV-2, fiind depistați pozitiv weekendul trecut.

„Compania doreşte să raporteze că cinci angajaţi ai subsidiarei sale, Vinaria Bostavan, au fost spitalizaţi cu suspiciune de infecţie SARS-CoV-2. Din câte este cunoscut de către management, cinci oameni au fost testaţi pozitiv la virus în timpul spitalizării pe parcursul weekendului de Paşti. Această notificare sumarizează toate faptele cunoscute la moment şi oferă o actualizare a acţiunilor înterprinse”, arată un comunicat transmis marţi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Toate platformele de producție ale companiei, inclusiv şi această subsidiară, au fost planificate să fie închise pe perioada Sărbătorilor de Paşti, până pe 4 mai, conform anunțului făcut de Purcari Wineries.

Se pare că unul din angajații companiei a stat în carantină după ce a revenit în țară din Rusia, după care a fost internat cu suspiciune de Covid-19. Acesta nu a lucrat la subsidiară din data de 1 aprilie.

Ulterior, patru angajaţi ai companiei au fost spitalizaţ. Toţi cei patru au fost la muncă la subsidiară până pe 16 Aprilie.

„Cei cinci angajaţi (doi bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 40 şi 55 ani) locuiesc în două sate din împrejurimile subsidiarei; doi din cei cinci angajaţi locuiesc în aceeaşi gospodărie şi sunt într-o relaţie de rudenie. Trei dintre angajaţi au fost spitalizaţi la centrul regional Covid-19 din Comrat, iar ceilalţi doi la centrul din Cahul. Conform celor mai bune cunoştinţe ale managementului, niciunul din cei cinci angajaţi nu este raportat ca fiind în stare gravă sau critică la momentul acestei notificări”, arată compania.

Compania mai precizează că „a coordonat testarea la un laborator privat, contractat pentru astfel de posibile situaţii la debutul pandemiei, pe ceilalţi angajaţi (şi pe membrii familiilor lor) care sunt cunoscuţi că au fost în contact cu persoanele infectate.

Toate platformele de producere ale companiei, inclusiv şi subsidiara, au fost planificate să fie închise pe perioada Sărbătorilor de Paşti până pe 4 mai, deci nu vor fi operaţionale în următoarele două săptămâni”, mai informează compania.

Conform companuei, „punctele de lucru ale subsidiarei au fost imediat dezinfectate în totalitate”

„Managementul va folosi această perioadă de stopare a activităţii pentru a întreprinde acţiuni suplimentare de dezinfecţie la toate punctele de lucru ale companiei. Activitatea operaţională a tuturor platformelor companiei este planificată a fi reîncepută pe 4 mai, doar după testarea negativă la SARS-CoV-19 a tuturor angajaţilor la laboratorul privat contractat. Compania va continua să respecte protocoalele medicale ale autorităţilor internaţionale şi naţionale pentru a asigura că cele mai înalte standarte de protecţie sunt în vigoare la toate punctele de lucru”, mai arată compania

Toţi angajaţii din oficii au fost transferaţi să lucreze la distanţă începând cu 16 martie.

Subsidiara din Republica Moldova a contribuit la circa 28% din veniturile companiei din 2019.

sursa foto: Inquam Photos / Octav ganea

 

 

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 68510 additional Info on that Topic: mainnews.ro/cinci-angajati-ai-unui-mare-producator-de-vinuri-au-fost-depistati-cu-coronavirus-si-spitalizati-toate-platformele-de-producere-ale-companiei-se-inchid-pana-pe-4-mai/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW