Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


China susține că toți pacienții cu Covid-19 din Wuhan s-au vindecat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Orașul chinez Wuhan, locul unde a început pandemia cu coronavirus, nu mai are niciun caz de Covid-19 în spitale, potrivit unui oficial din sănătate, citat de Reuters.

”Ultimele știri sunt că pe 26 aprilie, numărul noilor pacienți cu coronavirus din Wuhan era zero, datorită eforturilor comune din Wuhan și a personalului medical din țară”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, Mi Feng, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit cifrelor oficiale, orașul a raportat 46.452 de cazuri de infecție și 3.869 de decese, adică 84% din numărul total al deceselor din China.

De la sfârșitul lunii ianuarie, Wuhan și provincia Hubei au fost blocate, drumurile fiind închise, trenurile și avioanele fiind anulate. Totodată, rezidenții nu au putut să se deplaseze liber mai mult de două luni, iar în prezent, orașul testează în mod regulat cetățenii, în ciuda relaxării restricțiilor.

Autoritatea sanitară a Chinei a raportat 11 noi cazuri de coronavirus pe continent pe 25 aprilie, în scădere față de 12 din ziua precedentă, fără victime.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *