Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu: Sunt trei opţiuni pentru bugetul Primăriei Capitalei. Singura posibilă, egală cu sinuciderea politică

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 februarie 2022

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a susținut joi, 10 februarie, o conferință de presă în care a anunțat că PNL București, filială pe care o conduce, a definit opțiunile Primăriei Municipiului București (PMB) privind bugetul Capitalei pentru anul 2022.

Ciucu a prezentat cele trei opțiuni pe care le are primăria condusă de Nicușor Dan – maximală, realistă și, respectiv radicală. În opinisia edilului, doar una este posibilă, cea echivalentă cu „sinuciderea politică”.

„PMB are trei opțiuni în a-și construi bugetul anul acesta, din care, dacă vrem să fie echilibrat doar una este posibilă.

Opțiunea maximală: funcționarea ca până acum, în condiții suboptime, fără eficientizare cheltuielilor a PMB, aprox. 8,2 miliarde de lei.

Opțiunea realistă: este realistă doar din punct de vedere politic, deoarece niciun dintre actorii politici nu și-ar asuma tăieri de cheltuieli mai mari de atât, respectiv de 7,2 miliarde de lei.

Opțiunea radicală: presupune tăieri drastice de cheltuieli, renunțarea la anumite instituții și servicii non-esențiale la care se adaugă reducerea subvenției. Aceasta este opțiunea cu costuri politice enorme, egală cu sinuciderea politică. Totodată este opțiunea cu adevărat reformistă! Aceasta opțiune presupune cheltuieli de până la 5,9 miliarde de lei”, a explicat primarul Sectorului 6.

În opinia edilului, opțiunea radicală coroborată cu creștere a veniturilor din valorificare patrimoniului și parcări ar putea duce la echilibrarea bugetului PMB.

„Investițiile trebuie sa rămână cel puțin la nivelul propus de către direcțiile PMB”, a mai punctat el.

Puteți urmări conferința de presă a primarului aici:

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/ciprian-ciucu-sunt-trei-optiuni-pentru-bugetul-primariei-capitalei-singura-posibila-egala-cu-sinuciderea-politica/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/ciprian-ciucu-sunt-trei-optiuni-pentru-bugetul-primariei-capitalei-singura-posibila-egala-cu-sinuciderea-politica/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/ciprian-ciucu-sunt-trei-optiuni-pentru-bugetul-primariei-capitalei-singura-posibila-egala-cu-sinuciderea-politica/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 82955 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ciprian-ciucu-sunt-trei-optiuni-pentru-bugetul-primariei-capitalei-singura-posibila-egala-cu-sinuciderea-politica/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *