Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CFR a scos la licitație un nou contract pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 martie 2023

Compania CFR SA a lansat vineri, 24 martie, licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare în stația Valu lui Traian, prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8 mai 2023.

Valoarea totală estimată a contractului publice pentru etapa întâi este cuprinsă între 402,3 milioane lei fără TVA și 456,9 milioane lei fără TVA. Finanțarea este asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei și bugetul de stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic este de 6 luni, respectiv 20 luni ar trebui să dureze execuția lucrărilor.

Proiectul cuprinde lucrări, inclusiv de electrificare, la 32 de linii din Grupa de Așteptare, și la liniile 5 ÷ 8 din stația Valu lui Traian. Va fi realizată o centralizare electronică, care va include electromecanismele de macaz, sistemele de detecție a materialului rulant, semnale, dar și alte elemente.

Modernizarea întregii infrastructuri feroviare din Portul Constanța are trei etape, vizează o lungime totală de 257 km. Valoarea totală a investiției este de 4,5 miliarde de lei, fără TVA).

Comentarii