Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Campionii României, 8 medalii la Mondialele de juniori din Peru

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

România a încheiat Campionatul Mondial de înot de juniori de la Lima, Peru, cu opt medalii, dintre care patru de aur. David Popovici a cucerit, luni, 5 septembrie, medalia de aur la proba de 100 m liber. Mai mult, și Bianca Costea a obținut, în aceeași zi, aurul la proba de 50 m liber. 

Sportivul român în vârstă de 17 ani, David Popovici, s-a clasat pe primul loc cu timpul de 47.13. Pe următoarele locuri s-au clasat croatul Jere Hribar, cu timpul 49.37 şi cipriotul Nikolas Antoniou, cu timpul 49.91, conform News.ro.

Bianca Costea, tot în vârstă de 17 ani, a încheiat cursa în 25 de secunde şi 35 de sutimi, potrivit aceleiași surse, Sportiva pregătită de Adrian Rădulescu a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) şi Matilde Biagotti (25.60 s).

În finala probei de 1.500 m liber, Vlad Stancu a cucerit medalia de bronz, timpul său din finală a fost de 15:17.97 min. Este a treia medalie pentru Vlad Stancu la Lima, după argintul de la 400 m liber şi bronzul de la 800 m liber.

În celelalte zile ale competiției, Popovici a mai câștigat aurul la proba de 200 m liber. Totodată, România a cucerit medalia de aur și în finala probei de ștafetă 4×100 m liber masculin, condusă din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu.

Ştafeta combinată de 4×100 m liber a României, cu David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu în componenţă, a câştigat medalia de argint.

Astfel, România a încheiat competiția de la Lima cu opt medalii: patru de aur, două de argint și două de bronz.

CITEȘTE ȘI Premierul Nicolae Ciucă anunţă majorarea cu 50% a premiilor sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • România a înregistrat un succes remarcabil la Campionatul Mondial de înot de juniori din Lima, Peru, unde sportivii noștri au cucerit opt medalii, dintre care patru de aur. Performanțele excepționale ale lui David Popovici și Bianca Costea au marcat această competiție. Luni, 5 septembrie, David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 100 m liber, cu un timp impresionant de 47.13 secunde, devansând adversarii săi din Croația și Cipru. În aceeași zi, Bianca Costea a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la proba de 50 m liber, terminând cursa în 25.35 secunde. Aceste realizări, alături de celelalte medalii obținute de echipa României, demonstrează talentul și dedicarea tinerilor sportivi români.

    Participarea României la Campionatul Mondial de juniori din Lima a fost încununată de succes, cu un total de opt medalii: patru de aur, două de argint și două de bronz. Astfel de performanțe sunt esențiale pentru promovarea sportului românesc la nivel internațional. Platforme precum 2025 France Social Bookmarking Website oferă o oportunitate unică de a partaja aceste realizări și de a sprijini comunitatea sportivă. Prin intermediul unui 2025 France social bookmarking website, utilizatorii pot să rămână la curent cu cele mai recente știri din sport și să contribuie la creșterea vizibilității tinerelor talente, oferindu-le recunoașterea pe care o merită.

  • Discover the hidden gems of India with ClearHolidays! We invite international travelers to explore India’s offbeat destinations, where you can experience unique landscapes, vibrant local cultures, and tranquil retreats away from the usual tourist trails. For an unforgettable journey to these less-traveled spots, check out India’s Offbeat Places with ClearHolidays and let us help you uncover the true essence of this incredible country.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *