Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


CFR a lansat licitația pentru modernizarea altor două gări

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 august 2023

CFR Infrastructură a lansat miercuri, 23 august, licitația pentru modernizarea gărilor Beclean pe Someș și Dej, aflate pe Magistrala 400. Valoarea estimată a investiției este de 78 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile. 

Conform proiectului, în staţia Beclean pe Someş va fi construită o nouă clădire pentru călători, în vreme ce în stația Dej actuala clădire va fi modernizată. De asemenea, vor fi modernizate peroanele, vor fi instalate bănci pentru călători, sisteme audio și electronice pentru informarea călătorilor, sisteme video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare și Wi-Fi.

De la începutul acestui an, au fost lansate licitaţii în valoare totală de 634 milioane lei, fără TVA, prin Programul Transporturi, pentru modernizarea clădirilor de călători din opt gări. Pe lângă gările Beclean pe Someș și Dej, urmează să fie modernizate și Gara de Nord din București (etapa I), Sinaia, Buşteni, Videle, Ploieşti Vest și Paşcani.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW