Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Prima demisie de la vârful PNL. Dan Vîlceanu a anunțat că renunță la funcția de secretar general

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2022

Dan Vîlceanu a anunțat vineri, 1 aprilie, că va demisiona din funcția de secretar general al Partidului Național Liberal, în cadrul Biroului Executiv convocat pentru finalul săptămânii, pe fondul solicitării mai multor filiale liberale de a înlocui actuala conducere a partidului. 

În ceea ce mă privește pe mine, nu vreau să particip la un asemenea bâlci(…)Eu îmi voi anunța demisia din funcția de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile așa, să le facă așa cum le doresc, dar nu sub supravegherea mea”, a declarat Dan Vîlceanu, într-o declarație de presă susținută la sediul PNL.

Nemulțumirea lui Dan Vîlceanu vine după ce mai mulți lideri PNL au convocat o ședință a Biroului Executiv pentru vineri, în cadrul căreia au votat, în unanimitate, convocarea Consiliului Național al PNL, pentru a dezbate soarta lui Florin Cîțu la șefia formațiunii politice.

Numai că, potrivit statutului partidului, secretarul general este cel care convoacă ședințele Biroului Executiv, lucru subliniat chiar de actualul președinte al PNL, care a menționat că nu recunoaște acest vot și a anunțat, la rândul lui, că o nouă şedinţă a Biroului Executiv este convocată pentru sâmbătă, 2 aprilie, la ora 12.00.

Colegi din BEX au primit mesaj să vină în ședință, după au primit un alt mesaj de la secretarul general că e mâine ședință de BEX(…) Eu mă pretind a fi un om serios, nu consider că este modalitatea prin care aplici statutul de partid”, a comentat și Dan Vîlceanu.

Potrivit surselor Main News, Iulian Dumitrescu sau Lucian Bode ar fi numele vehiculate pentru înlocuirea lui Vîlceanu.

MAI MULTE DETALII, AICI: Biroul Executiv al PNL a fost convocat sâmbătă / Florin Cîțu: Sunt dezamăgit de situație

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW