Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


CFR a dat startul lucrărilor de restaurare la Gara Regală Curtea de Argeș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2024

După mai bine de trei decenii în care a fost lăsată în paragină, Gara Regală din Curtea de Argeș, una dintre cele mai frumoase gări din România, va fi reabilitată din temelii. Vineri, 25 octombrie, reprezentanții CFR Infrastructură au anunțat începerea lucrărilor de restarurare.

Acestea vor fi efectuate de către Asocierea SC EURAS SRL – SC ARHING SRL. Valoarea investiției este de aproximativ 11 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri proprii ale CFR. Termenul de realizare este de 2 ani.

Prin acest contract urmează să fie efectuate lucrări de reparaţii şi de consolidare a structurii de rezistenţă,  instalaţii electrice, termice şi sanitare, reparare a acoperișului, iar componente artistice vor fi restaurate.

Potrivit reprezentanților CFR, lucrările de reparaţii, restaurare şi reabilitare a clădirii de călători se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii.

Construită în timpul regelui Carol I, între 1895-1898, de inginerul Elie Radu, după proiectul arhitectului italian Giulio Magni, Gara Regală din Curtea de Argeș este clădire arhitecturală declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW