Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Franța și România, acord pentru simplificarea exportului de cereale ucrainene

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 septembrie 2022

Ministerele Transporturilor din România și Franța au semnat luni, 12 septembrie, un acord pentru facilitarea tranzitului de cereale din Ucraina. Premierul Nicoale Ciucă a transmis, cu acest prilej, că una dintre priorități este creșterea capacității portului Galați.

„Salut semnarea acordului dintre Ministerele Transporturilor din România și Franța, pentru facilitarea tranzitului de cereale din Ucraina. Una dintre priorități este creșterea capacității portului Galați. Accelerăm eforturile pentru securitatea alimentară globală”, a precizat șeful Guvernului.

Anterior, parteneriatul a fost anunțat de ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, pe Twitter.

„Eu, împreună cu colegul meu român Ionel Scrioșteanu, am semnat un acord care facilitează exportul de cereale ucrainene prin furnizarea expertizei noastre logistice”, a spus el.

Semnarea documentului a avut loc în prezența ambasadorului Ucrainei în Republica Franceză, Vadym Omelchenko.

„Solidaritatea noastră cu Ucraina este absolută”, a subliniat Beaune.

CITEȘTE ȘI Acord Franța-România pentru exporturile de cereale din Ucraina UPDATE

În contextul în care Federația Rusă blochează porturile din Ucraina, România și-a pus la dispoziție infrastructura rutieră, feroviară și portuară pentru a facilita exporturile țării vecine, mărfurile agricole ajungând în țara noastră pe calea ferată sau prin micile porturi de la Dunăre.

Ulterior, Organizația Națiunilor Unite (ONU), Turcia, Ucraina și Federația Rusă au negociat la sfârșitul lunii iulie un acord pentru a debloca porturile maritime ucrainene, dar țara noastră a continuat să faciliteze transportul.

La sfârșitul lunii august peste 3,4 milioane de tone de cereale din Ucraina fuseseră expediate prin România, conform ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW