Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Acord Franța-România pentru exporturile de cereale din Ucraina UPDATE

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

UPDATE Conform unui document văzut de Reuters, Franța ar urma să coopereze la dezvoltarea unui proiect care vizează creșterea eficienței portului Galați, dotarea punctelor de frontieră din nordul României și maximizarea utilizării containerelor de cereale staționate în portul Constanța. 

Mai mult, acordul urmează să contribuie la construirea unei strategii pe termen mediu pe axele coridorului dintre România și Ucraina și asigură piloți pentru optimizarea traficului de nave. Franța va oferi, de asemenea, finanțare pentru expertiza tehnică inițială și va colabora cu Bucureștiul pentru a identifica finanțarea pentru viitor.

Știrea inițială

Franța va semna mâine, 12 septembrie, un acord cu România pentru a crește exporturile de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare, inclusiv către țările de la Marea Mediterană, a anunțat ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, duminică, 11 septembrie, conform Reuters

„Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată și mai multe cereale… către Europa și țările în curs de dezvoltare, în special în (țările) mediteraneene care au nevoie de ele pentru hrană”, a declarat Clement Beaune pentru televiziunea LCI. 

În contextul în care Federația Rusă blochează porturile din Ucraina, România și-a pus la dispoziție infrastructura rutieră, feroviară și portuară pentru a facilita exporturile țării vecine, mărfurile agricole ajungând în țara noastră pe calea ferată sau prin micile porturi de la Dunăre.

Ulterior, Organizația Națiunilor Unite (ONU), Turcia, Ucraina și Federația Rusă au negociat la sfârșitul lunii iulie un acord pentru a debloca porturile maritime ucrainene, dar țara noastră a continuat să faciliteze transportul.

La sfârșitul lunii august peste 3,4 milioane de tone de cereale din Ucraina fuseseră expediate prin România, conform ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW