Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cel mai mare parc liniar din Romania prinde contur

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2023 Etichete: , ,

Primăria Sectorului 6 a încheiat cu CFR Infrastructură contractul de închiriere a terenului necesar fazei 3 a Parcului Liniei, cuprinsă între zona Lujerului și Valea Cascadelor, a anunțat primarul Ciprian Ciucu. 

Cu o lungime de 4,2 km, Parcul Liniei va fi cuprins între Bulevardul Doina Cornea și Valea Cascadelor. În prezent se lucrează pe o porțiune situată între Cora Lujerului și Gara Cotroceni, lucrările urmând să fie gata, conform contractului, până la 1 mai.

Potrivit primarului Sectorului 6, lucrările pentru faza a doua a parcului, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp și se va continua până la Bulevardul Doina Cornea, ar urma să înceapă în luna mai, asta deși termenul anunțat inițial era la finalul anului trecut.

Teren închiriat de la CFR

Ciprian Ciucu promite că etapa a treia, Lujerului – Valea Cascadelor, va fi gata în vara anului 2024. O parte din teren a fost preluat de la CFR, însă primăria trebuie să achiziționeze și terenuri aflate în proprietate unor privați.

„Am semnat acum cu CFR contractul de închiriere a terenului necesar fazei 3 a Parcului Liniei, cuprinsă între zona Lujerului și Valea cascadelor. Continuăm să transformăm spațiile cu fostă destinație industrială, aflate în mizerie și neglijate, în spații verzi, de agrement”, a transmis Ciprian Ciucu.

Comentarii