Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Cei 41 de români evacuați din Gaza mai au de așteptat. MApN a trimis o altă aeronavă la Cairo

By Ana Teșcan , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 11 noiembrie 2023

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a trimis un avion militar Spartan în Cairo, în seara zilei de sâmbătă, 11 noiembrie, cu piese de schimb pentru aeronava Hercule plecată să îi preia pe cei 41 de cetățeni români evacuați din Gaza. 

Avionul Hercule trimis să îi preia pe români s-a stricat, potrivit confirmării purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Radu Filip, într-o intervenție la Digi24.

„Cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecțiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3, mâine dimineață”, a precizat MApN.

Cei 41 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah, Egipt, joi, 9 noiembrie.

Aceștia aveau permis de evacuare încă de miercuri, dar au rămas blocați în enclava palestiniană din cauza închiderii punctului de trecere.

Pe lista aprobată de autoritățile israeliene și egiptene se aflau 51 de români și rudele acestora, dar oficialii de la București nu au explicat de ce numărul celor evacuați a fost redus cu 10 față de numărul celor care au primit permisiunea să iasă.

VEZI ȘI: 93 de români și rudele lor, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns la București FOTO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW