Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Cei 33 de srilankezi vor fi angajați la o companie de electrocasnice din Cluj

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , , ,

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România a anunțat că îi va angaja la fabrica din Jucu pe cei 33 de muncitori din Sri Lanka care rămăseseră fără slujbe.

Compania a lansat o această propunere către Ministerul Muncii și a fost acceptată.

De’Longhi s-a angajat să asigure transportul de la Bucureşti  şi cazarea în apropierea fabricii.

Urmează să fie semnate contractele de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalţi angajaţi de la Jucu.

”Decizia Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka ramaşi fara contract ne bucură foarte mult. Am putut remedia o situaţie dificilă pentru aceşti oameni, într-un timp record şi am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasa, în condiţii corecte, de respect şi de securitate.”, a precizat conducerea companiei De’Longhi România, citată de Ziarul Financiar.

Conform ministrului Muncii, Violeta Alexandru, şase companii au făcut oferte de muncă pentru lucrătorii din Sri Lanka aduşi din Botoşani.

Muncitorii urmează să fie supuși testărilor medicale si psihologice, după care vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture colectivului de la Jucu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com