Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după Conferința Președinților Parlamentelor Uniunii Europene: Digitalizarea reprezintă unul dintre pilonii PNRR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2021

Ludovic Orban a transmis că digitalizarea reprezintă unul dintre pilonii Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la finalul Conferinței Președinților Parlamentelor Uniunii Europene. Președintele Camerei Deputaților a arătat că educația este importantă în combaterea campaniilor de fake-news, propagate pe internet. 

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și președintele Senatului, Anca Dragu, au participat la Conferința Președinților Parlamentelor Uniunii Europene, organizată în sistem de videoconferință. Tema din 2021 a fost „Digitalizarea și transformarea spațiului public – riscuri și oportunități pentru democrația reprezentativă”.

Am transmis, cu acest prilej, în contextul viitorului Uniunii Europene, că digitalizarea reprezintă unul dintre pilonii Planului Național de Redresare și Reziliență, iar procesul de digitalizare din țara noastră este în curs de dezvoltare”, a precizat Ludovic Orban, pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților arată că forul pe care îl conduce a publicat pe pagina de internet a instituției toate proiectele de lege depuse și adoptate, agenda parlamentarilor și informațiile despre activitățile din comisii.

Internetul reprezintă un instrument util pentru promovarea democrației dar poate fi folosit și în scopuri nocive, cum este exemplul campaniilor de fake-news. De aceea este importantă educația în combaterea acestor dezinformări, întrucât aceasta consolidează instituțiile democratice”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Anca Dragu, în schimb, a afirmat că digitalizarea poate fi o poveste de succes dacă România va investi în infrastructură, menținând atenția pe cetățean.

Cel mai convingător argument pentru a explica enorma valoare creată de digitalizare este că acest proces are potențialul de a îmbunătăți modul în care cetățenii UE se conectează la instituțiile fundamentale ale democrației”, a scris președintele Senatului, pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *