Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

20 de angajați din cadrul Ambulanței Olt dau în judecată SAJ/ Acuzațiile ambulanțierilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 mai 2020 Etichete: , ,

Cele 20 de cadre medicale din cadrul Ambulanței Olt, raportate ca fiind infectate cu Covid-19, dau în judecată Serviciu de Ambulanță, acuzând un „accident de muncă” fiindcă s-au contaminat cu coronavirus, dar și expunerea lor în mod neprotejat la condiții de muncă improprii.

Contactat de mainnews.ro, avocatul Adrian Cuculis a declarat că cele 20 de cadre medicale susțin că începând din martie, de când a fost instituită starea de urgență, li s-a pus la dispoziție măști pentru copii, în loc de măști pentru adulți, fapt pentru care nu își puteau acoperi gura și nasul.

O altă acuzație a ambulanțierilor este faptul că s-au folosit substanțe neconforme pentru dezinfectarea autospecialelor.

Mai mult, cadrele medicale susțin că vizetele și ochelarii, care în mod normal ar trebui să fie de unică folosință, sunt refolosite din martie, băgate în niște substanțe să fie dezinfectate și apoi reutilizate.

Pe 19 mai, o angajată a Serviciului de Ambulanță Olt a fost confirmată cu virusul Covid-19. Până în acel moment, angajații SAJ nu au fost testați niciodată pentru coronavirus. Deși inițial li s-a spus să lucreze, a doua zi, după ce au făcut zeci de vizite la pacienți, au fost sunați de către Direcția de Sănătate Publică care i-a anunțat că sunt infectați. Cadrele medicale acuză că au fost spitalizate cu persoane infectate, deși rezultatele testelor nu le primiseră.

Daunele cerute de către aceștia se ridică la 1.000.000 de euro.

Procurorii au deschis dosar penal

Procurorii au deschis o anchetă penală în urma focarului de coronavirus de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, precizând că în urma anchetei epidemiologice realizate de DSP la această instituție au fost depistate 20 de persoane care erau infectate cu Covid-19.

De asemenea, o angajată SJA s-a prezentat la muncă, deși avea simptome de coronavirus, fără a anunța acest lucru.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Olt, procurorii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Judeţene Olt, Serviciul Investigaţii Criminale.

Conform sursei citate, perioada 21-25 mai, Direcţia de Sănătate Publică Olt a făcut o anchetă epidemiologică la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive Covid-19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului.

„De asemenea, s-a mai constatat că o salariată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-ar prezentat la lucru, începând cu perioada 14/15 mai, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18 mai la Spitalul Covid-19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus”, se arată în comunicat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW