Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Reacția lui Nicușor Dan după ce liberalii au anunțat că îl susțin la PMB: Publicul de opoziție din București așteaptă o alternativă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , , ,

În urma anunțului de susținere din partea Partidului Național Liberal, Nicușor Dan a făcut apel și la celelalte partide de opoziție să îi susțină candidatura ca independent la funcția de primar al capitalei.

Nicușor Dan, care era oficial candidatul USR în cadrul Alianței USR PLUS, nu este pe placul conducerii Alianței, care ar fi înclinat mai degrabă să-l susțină pe candidatul PLUS, Vlad Voiculescu, cu toate că în sondajele de opinie Nicușor Dan este mai bine plasat. Anunțul surpinzător de susținere a candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Municipiului București, făcut de președintele PNL, Ludovic Orban, a bulversat scena politică, și totodată, a setat agenda pentru negocierile care vor avea loc în vederea desemnării unui candidat unic al opoziției în București, care să o concureze pe Gabriela Firea, primarul în funcție.

Nicușor Dan s-a arătat mulțumit de susținerea liberalilor, pe care o consideră un pas extrem de important în vederea desemnării unui candidat unic al opoziției la PMB.
”Este o susținere pe care eu o cer de un an de zile. Când am intrat în această campanie, am spus că eu sunt un candidat independent. Am spus că publicul de opoziție din București așteaptă o alternativă și pentru că avem un candidat care stă destul de bine în sondaje, deși prestația sa administrativă nu este la înălțimea acestor sondaje. Am avantajul de a fi un independent, și această calitate permite susținere din partea mai multor partide.”

În privința discuției pe care a avut-o cu Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Generală, Nicușor Dan a precizat că Voiculescu nu i-a putut comunica dacă se va retrage sau nu din cursă.
”Am avut o discuție cu Vlad Voiculescu care era programată de mai mult timp. A spus că este o decizie care nu îi aparține, este o decizie a partidului care îl susține.”

Întrebat de reprezentanții presei dacă ia în calcul să-l numească pe Vlad Voiculescu viceprimar, Nicușor Dan, într-o notă diplomatică, a răspuns că nu se află în competența funcției de primar acest atribut.
”Vlad Voiculescu este o persoană cu calități și aș fi bucuros sa fie viceprimar al capitalei, însă, listele de consilieri, programe, viceprimari, sunt atributele partidelor.”

Despre o eventuală susținere și din partea Partidului Mișcarea Populară, Nicușor Dan a recunoscut că s-au purtat discuții, dar încă nu s-a ajuns la o declarație oficială de susținerea a sa pentru primărie.
”Am discutat și cu PMP, asa cum am discutat și cu celelalte partide, pentru moment există o simpatie, nu exista o declarație oficială de susținere. Există disponibilitatea, asa cum au transmis public, pentru unirea forțelor de opoziție din București.”

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW