Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ce obiective are ministrul Digitalizării pentru următorii 3 ani / Una dintre măsuri, implementarea cetățeniei digitale

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 februarie 2021

Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, își propune ca 3 milioane de români să obțină cetățenia digitală și semnătura electronică până în anul 2024. 

Sunt companii care oferă în momentul de față semnătură electronică, dar numărul de utilizatori din țara noastră este destul de mic, aproximativ 700.000, deoarece procesul este anevoios. Interesul nostru este să facem procesul cât mai facil în așa fel încât să putem avea înrolați până în 2024, folosindu-ne și de PNRR, până la 3-4 milioane de utilizatori”, a spus Ciprian Teleman, potrivit unei postări a USR-PLUS pe Facebook.

Implementarea completă a cetățeniei digitale ar putea să dureze 10 ani, dar, în prima fază, statul ar trebui să creeze infrastructura necesară, a precizat ministrul Digitalizării.

Cetățenii care vor obține cartea de identitate electronică nu ar mai fi obligați să completeze formulare la diverse instituții ale statului sau să utilizeze cardul de sănătate la medicul de familie.

Regulamentul European pentru identificarea de la distanță a persoanelor ar trebui să fie adoptat în cursul acestui an, potrivit ministrului Teleman.

Sursă foto: Facebook / Ciprian Teleman

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW