Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Ce cuprinde „Pachetul Firea”, lansat sâmbătă de PSD Botoșani

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 septembrie 2020 Etichete: ,

Filiala Botoșani a Partidului Social Democrat a lansat sâmbătă „Pachetul Firea”, un program politic prin care se dorește implementarea și la Botoșani a „modelului de succes” al primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Aspru criticată de opoziție pentru lipsa de performanță la cârma Primăriei Capitalei, edilul Gabriela Firea reprezintă un exemplu pentru social-democrații botoșăneni. Aceștia au prezentat un program politic, intitulat sugestiv „Pachetul Firea” care cuprinde nu mai puțin de șapte tipuri de vouchere (gravide, nou-născut, căsătorie, rechizite, ochelari).

„Sunt onorat să lansez astăzi ‘Pachetul Gabriela Firea’. Pachetul Gabriela Firea reprezintă un model de succes care a pus familia pe primul loc la București, dovadă stând cele 150.000 de familii care au beneficiat de programele doamnei primar general. Doresc ca și la Botoșani să acordăm o atenție deosebită copiilor și familiei. Eu sunt părinte, am aceleași temeri pe care le au părinții din municipiului Botoșani în ceea ce privește deschiderea școlilor, deschiderea locurilor de joacă și siguranța copiilor noștri. În acest sens propun botoșănenilor modelul de succes implementat de doamna primar Gabriela Firea să fie implementat”, a declarat Cosmin Andrei, candidatul PSD la Primăria Botoșani, într-o conferință de presă la care a participat și președintele formațiunii, Marcel Ciolacu.

Ce cuprinde „Pachetul Firea”

1. Programul Materna Botoșani – Vouchere de 1.500 de lei pentru femeile gravide pentru realizarea analizelor medicale pe toată durata sarcinii.

2. Mame sănătoase în Botoșani – Decontarea analizelor și testelor medicale pentru tinerele mame din Botoșani (mamografii, Babeș Papa Nicolau etc.)

3. Nou-născut în Botoșani – Stimulent de 1.500 de lei primit de părinți la nașterea fiecărui copil din Botoșani, pentru un bun start în viață nou-născutului.

4. Familie nouă în Botoșani – Stimulent financiar în valoarea de 1.000 de lei pentru tinerii căsătoriți, la început de drum.

5. O șansă pentru fiecare cuplu – Sprijin financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro pentru cuplurile care își doresc copii.

6. Zâmbet Sănătos în Botoșani – Asigurarea analizelor și tratamentelor stomatologice pentru copiii botoșăneni, inclusiv aparate dentare.

7. Vedere sănătoasă în Botoșani – Sprijin de 400 de lei pentru consultația și achiziția de ochelari pentru remedierea problemelor oculare la copii.

8. Siguranța elevilor în Botoșani – Camere de luat vederi în proximitatea școlilor pentru siguranța elevilor botoșăneni.

9. Rechizite pentru elevii botoșăneni – Vouchere de 400 lei/an pentru rechizitele copiilor din familiile cu venituri mici.

10. O șansă pentru familiile monoparentale – Vouchere pentru alimente, haine și rechizite pentru copiii crescuți de un singur părinte.

11. Programe seniori – Se decontează suma de 250 de lei pentru achiziția unei perechi de ochelari de vedere, acordarea de pachete cu produse alimentare neperisabile, dezinfectanți, măști și mănuși pentru pensionarii cu pensii sub 1.000 de lei și un Call Center la care pot apela toate persoanele în vârstă din Botoșani, care se confruntă cu dificultăți.

Sursa foto: Facebook / Doina Federovici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *