Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Ce a răspuns președintele Iohannis, întrebat dacă este mulțumit de cum funcționează coaliția de guvernare

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2022

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi seara, după ce a participat la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei, dacă este mulțumit de modul în care funcționează coaliția de guvernare. 

Întrebarea a fost adresată în condițiile în care Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că actuala coaliție de guvernare are un viitor și după 2024 „cu aceeași structură”.

Președintele țării a ținut să menționeze că el este mulțumit de Executiv, iar nimeni nu poate spune „ce va fi după alegerile din 2024”.

„Este o coaliție care e gândită pentru a guverna România acum. Ce va fi după alegerile din ’24, cred că nimeni nu poate să vă spună. Însă dacă coaliția ține până în ’24 și vine cu rezultate bune, ceea ce eu îmi doresc foarte mult, fiindcă este nevoie în această perioadă de un guvern care gestionează și crizele, și complicațiile, dar și oportunitățile, dacă ne gândim numai la banii europeni, mulți, care pot fi folosiți pentru România și pentru români. Eu sunt mulțumit de cum funcționează guvernul”, a apreciat șeful statului.

Totuși, Klaus Iohannis a recunoscut că este încă multă nevoie de armonizare între poziții în coaliția de guvernare.

„În coaliție, sigur, este încă nevoie de multă armonizare între poziții și este nevoie de foarte multe contacte pentru a găsi punctele comune cele mai bune și pentru a negocia punctele divergente. Sunt optimist că, într-un final, aceste chestiuni vor intra într-o normalitate”, a punctat președintele.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com