Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CCR discută marți sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîțu / UPDATE Sesizările AUR au fost respinse, ca inadmisibile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 ianuarie 2021

UPDATE  CCR a respins, ca inadmisibile, sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîțu.

Știrea inițială

Curtea Constituțională a României (CCR) discută, marți, sesizările Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) privind învestirea Guvernului Cîțu. 

Claudiu Târziu, senator și copreședinte AUR, afirma, pe 23 decembrie, că grupurile parlamentare ale partidului din care face parte va sesiza CCR, deoarece nu ar fi fost îndeplinite, formal, anumite proceduri legale pentru învestirea Guvernului Cîțu.

Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru – Guvernului: cădere uşoară”, declara Claudiu Târziu, în plenul Parlamentului, pe 23 decembrie 2020, potrivit Agerpres.

Ar fi a doua sesizare pe care AUR o face la CCR de când formațiunea a intrat în Parlament. CCR a mai respins, la începutul anului, sesizarea AUR privind numirea lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților.

CITEȘTE ȘI: CCR: Sesizarea AUR în legătură cu numirea lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților, respinsă

Sursă: Inquam Photos / Marin Raica

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *