Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cazul de la Timișoara: Locatarii blocurilor se pot întoarce acasă/ 34 de persoane încă sunt internate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2019 Etichete: ,

Locatarii blocurilor evacuate în Timișoara se pot întoarce acasă, au anunțat reprezentanții ISU Timiș, după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. În locuințe nu au fost găsite substanțe toxice nici de echipa Ministerului Apărării Naționale.

Autoritățile au hotărât că locatarii din Timișoara  se pot întoarce la locuințele lor, după ce, blocurile în care stăteau au fost deratizate. În urma deratizării, un copil de trei ani, un bebeluș de nouă zile și mama acestuia au murit.

„În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș care a avut loc astăzi, 21.11.2019, ora 15:00, s-au luat următoarele măsuri:

– Revenirea locatarilor în imobilele din Municipiul Timișoara, str. Vaida Voievod, nr. 1, respectiv str. Miorița nr. 4.

– Pentru imobilul privat de pe str. Miorița, nr. 8, înainte de revenirea locatarilor, se va efectua obligatoriu o igienizare prin grija administratorului, cu un operator economic de profil.

În urma verificărilor efectuate astăzi de către echipa din cadrul M.Ap.N. împreună cu echipajele CBRN ISU, s-a confirmat încă odată că nu se înregistrează prezența substanțelor toxice în spațiile verificate”, anunță ISU Timiș.

În prezent mai sunt internate 34 de persoane, dintre care 25 de copii la Spitalul Louis Țurcanu, 8 adulți la Spitalul Județean și un adult la Spitalul Municipal. Aceștia se află într-o stare bună, aflându-se sub supravegherea medicilor.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri din Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile. Potrivit procurorilor, pentru deratizări s-a folosit un insecticid denumit „Delicia- GASTOXIN”, care conține, printre altele, fosfură de aluminiu, o substanță foarte toxică, cu efecte letale în caz de inflamare.

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *